DE EERSTE KEER

Misschien weten jullie je eerste keer nog?

Voor alles is een eerste keer.

Dat is natuurlijk lariekoek, er zijn echt zaken in het leven die je maar beter niet kan doen, zelfs niet een eerste keer.

Dit is wel mijn eerste keer dat ik een blog schrijf. Bijna 10 jaar geleden heb ik Van der Linden Bewindvoeringen opgericht. De eerste keer zomaar vanuit het niets een bedrijf opgericht. Dat klinkt heel simpel, en dat is het ook. Het bedrijf voortzetten en uitbouwen is een hele andere zaak.

De reden dat ik het bedrijf heb opgericht is redelijk apart. Omdat ik een aantal chronische ziekten onder de leden heb, ben ik door mijn toenmalige werkgever de plaatselijke verzekeraar ontslagen. Zoals het een verzekeraar betaamd heeft zij meer oog voor de onmogelijkheden dan de mogelijkheden. Om mijzelf niet al te zielig te gaan vinden en om vooral niet vanaf mijn 40+ al met pijn op de bank te blijven zitten, heb ik mij geconcentreerd op wat wel kan i.p.v. van op wat niet kan.

Ik kan iets met geld, rekenen, recht, taal, organiseren en ik kan voor andere mensen opkomen. Het eerste komt door school en het laatste waarschijnlijk door een diaconale afwijking.

Het concentreren op de mogelijkheden heeft gevolgen voor het bedrijf. Ik erken en herken mijn eigen grens.

  • Doordat ik parttime werk ben ik niet 24/7 aanwezig
  • Ik heb bedrijf aan huis dat betekend o.a. dat ik een geheim adres heb.
  • Door de kleinschaligheid heb ik geen klantnummers o.i.d. Mijn clienten hebben een naam!

Conclusie:

Van Der Linden Bewindvoeringen is een kleinschalig bedrijf, opgericht vanuit een diaconale missie met oog voor de belangen van de cliënt.

Hans Van Der Linden

woensdag 28 januari 2015

Gouda